НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

Botanichniy sad embemaЗ 4 по 8 жовтня 2019 р. у м. Києві відбулася низка заходів, зокрема відкрита демонстрація створення квіткових композицій у Колонній залі КМДА за участі професора школи Ікенобо Фурукави Хіротаки.

У всі часи мистецтво відігравало важливу роль у формуванні світогляду людини. Культурні надбання кожного народу завжди були носіями краси, деякі з них призначалися для споглядання, інші ж для використання у повсякденному житті.

Класичне японське мистецтво створення композицій із квітів – ікебана виникло понад 600 років тому у стародавній столиці м. Кіото. На сьогодні це мистецтво є традиційним не тільки на своїй батьківщині, воно поширене у багатьох країнах світу, де створені численні філіали найстарішої школи Ікенобо. Цього року Українське відділення Філіалу школи Ікенобо у Східні Європі відзначає 20 років свого існування.

З нагоди цієї річниці за підтримки Посольства Японії в Україні та Київської міської державної адміністрації з 4 по 8 жовтня 2019 р. у м. Києві відбулася низка заходів, зокрема відкрита демонстрація створення квіткових композицій у Колонній залі КМДА за участі професора школи Ікенобо Фурукави Хіротаки. Неодноразово зі сцени професор проголошував подяку Ботанічному саду ім. акад. О.В. Фоміна за сприяння у наданні рослинного матеріалу для його робіт, давав пояснення щодо стилю та матеріалу, який був використаний у створених композиціях. Проведені заходи є кроком у формуванні сучасного світосприйняття щодо краси та користі рослин і вихованні ботанічної свідомості.

Куратор оранжереї однодольних рослин
к.б.н. Т.В. Коломієць

Провідний фахівець з еколого-освітньої роботи
к.б.н. Н.М. Белемець



Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader