НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Logo foto

17-24 серпня 2018 року у Навчально-науковому центрі «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння Міністерства освіти і науки України та підтримці благодійного фонду «Правий рубіж» пройшла чергова, VІІІ літня Всеукраїнська біологічна школа для обдарованих учнів «Від теорії до практики один крок».

Керівником Школи є директор Інституту Людмила Іванівна Остапченко, координатором – заступник директора, голова журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології Наталія Скрипник, співкоординаторами цього року виступили молоді викладачі: заступник директора з науково-педагогічної роботи, асистент кафедри цитології, гістології та репродуктивної медицини Віталій Калиновський та асистент кафедри мікробіології та імунології Марія Рудик.

84 учасники, учні 8-11 класів, зі всіх куточків країни протягом тижня роботи Школи занурювалися у глибини сучасної практичної біології та намагатися подолати вершини біології теоретичної. Беручи до уваги стрімкий розвиток сучасної біологічної науки та складність завдань, що перед нею ставить сьогодення, наші юні біологи мають пройти непростий шлях від шкільної парти до наукової лабораторії, від теорії до реальної практики.

Досвідчений колектив високопрофесійних фахівців з різних біологічних напрямів, викладачів, аспірантів, наукових співробітників нашого Інституту допоміг зробити їм перші кроки. Заняття з учасниками Школи проводили ентузіасти своєї справи, члени журі Всеукраїнських біологічних турнірів і олімпіад: Катерина Афанасьєва, Алевтина Драницина, Тетяна Галенова, Леонід Горобець, Володимир Горобчишин, Вероніка Джаган, Віталій Калиновський, Ірина Хоменко, Юлія Юмина.

Учасникам Школи були запропоновані інтенсивні практичні курси з еволюції скелету хордових, біохімії та молекулярної біології, біотехнології, зоології та етології, світу грибів та водоростей, фізіології та біохімії рослин, цитології, гістології та біології розвитку, мікробіології та імунології, а також лекційний курс «Сучасні уявлення про організацію ДНК в еукаріотичних ядрах».
У роботі Школи взяли активну участь і студенти нашого Інституту Діана Аврамець, Василь Великий, Світлана Корж, Маргарита Мартем'янова, Дмитро Шепілов, Анастасія Шолох, Ольга Якимчук, які працювали протягом тижня поряд з координаторами в якості кураторів учнівських груп.
І як завжди, Школа стала чудовою нагодою для спілкування із захопленими біологією однолітками. Спільними зусиллями організаторів Школи і її учасників була створена неповторна атмосфера наукового свята, королевою на якому була Біологія.

Організатори переконані, що Біологічна школа, робота якої сприяє професійній орієнтації школярів, пошуку талановитих юних біологів, а відтак - формуванню нового покоління науковців, успішно продовжить свою роботу і послугується молодому поколінню, яке свідомо обирає свій шлях.

Фотозвіт

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader