НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Botanichniy sad embema27-29 серпня 2021 р. у Ботанічному саду ім. акад. О.В. Фоміна проходив фестиваль «Друга Національна Премія з ландшафтної архітектури та садового дизайну».

Під час заходу на стендах демонструвалися проекти сучасних ландшафтних архітекторів та роботи фіналістів конкурсу ландшафтних експозицій виставкових та приватних садів на тему «Україна. Місто. Сад», приурочені до відзначення 30-ї річниці Незалежності України. Також відбувся конкурс BalkonFest, де були показані різноманітні прийоми та форми озеленення балконів та терас, цікавою була виставка робіт Спілки Бонсаїстів України.

Українська національна премія з ландшафтної архітектури та дизайну має на меті привернути увагу до покращення якості, безпеки, екології та естетики навколишнього середовища; визнання кращих професійних досягнень ландшафтних архітекторів і фахівців ландшафтної індустрії; збереження культурної спадщини пам'ятників садово-паркового мистецтва.

За підсумками роботи професійного незалежного журі робота Мирослави Резнік (Фастів) «Гніздо ластівки» отримала Ґран-прі у номінації Виставкові сади. В концепцію було покладено ідею створення саду з умовами комфортного існування птахів. У конкурсі виставкових садів приймала участь робота студентки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Горупахи Вікторії, яка навчається на IV курсі спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» за освітньо-професійною програмою «Ландшафтний дизайн та озеленення». Вікторія стала лауреатом ІІ ступеня у номінації «Виставкові сади», категорія «Нові імена/студенти». У її роботі «Сад за стінкою» звертається увага на збереження і оздоровлення середовища, що оточує людину в умовах сучасного мегаполісу, повернення природи в оточення людини шляхом створення саду на стандартному балконі, що входить в архітектуру будь-якого будинку. Творча дискусія про конкурсні роботи / члени журі Янош Віг (заслужений архітектор України) і Kyle Gallagher (представник британського дизайнерського бюро SKG Landscape Design) та конкурсанти / мотивує на подальші задуми і звершення.

Організаторами заходу виступили журнал «Ландшафт і архітектура» та Національна Спілка архітекторів України. Співорганізатор Ботанічний сад ім. акад. О.В. Фоміна за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 


 

Відділ еколого-освітньої роботи
Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна

 

 

 

 

 

 



 

 

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader