НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

newlogo with heart new 05.12.2017 Протягом квітня-травня 2021 року студентами та викладачами ННЦ «Інститут біології та медицини» за підтримки Міністерства освіти і науки України в закладах загальної середньої освіти була проведена І Всеукраїнська волонтерська акція «Медицина завтрашнього дня».

Популяризація науки та медицини є вкрай важливою в умовах сьогодення. Молодь повинна розуміти, що Україна має реальний потенціал, можливості розвивати науково-технічну сферу та впроваджувати найновіші технології та інновації, а значить, бути конкурентоспроможною на світовому ринку. Тільки за таких умов країна матиме шанс на економічне зростання. Тільки за таких умов молоді талановиті українці не будуть замислюватися про якнайскорішу еміграцію.

Фахівці медико-біологічного профілю Київського національного університету імені Тараса Шевченка вже протягом багатьох років втілюють у життя цю ідею, у тому числі і на рівні популяризації біології і суміжних до неї наук. Так, Всеукраїнська волонтерська акція «Біологія – наука майбутнього», що починалась як окрема ініціатива групи ентузіастів а на сьогодні перетворилася на загальноінститутський рух, розпочала історію свого становлення ще в 2013 році. Тепер до волонтерського руху долучилися й наші медики.

Проведена акція спрямована, в першу чергу, на демонстрацію важливості медицини в сучасному світі, зацікавлення молодого покоління проблемами, від вирішення яких залежить життя кожного з нас.

Координаторами та організаторами акції виступили асистент кафедри фундаментальної медицини Вікторія Лавриненко та заступник директора з науково-педагогічної роботи Наталія Скрипник. За два місяці більше 50 волонтерів відвідали (переважно дистанційно) 59 шкіл у Києві та 14 областях України, де провели науково-популярні зустрічі з учнями 8-11 класів. Наші волонтери розповіли школярам про те, «як» і «на чому» вчать на медика в нашому Університеті, чим живе наше студентство, які кар’єрні перспективи мають наші випускники.

Що таке вакцини та як вони працюють, злоякісні пухлини та боротьба з ними, захворювання серцево-судинної системи – сучасні підходи до діагностики та лікування – теми, обрані нашими волонтерами, не могли не зацікавити юних допитливих слухачів. Активність, креативність та неабиякі організаторські здібності студентів 3 курсу освітньої програми «Медицина» Морозової Анастасії, Семенця Михайла та Тютюнника Даниїла, членів організаційного комітету акції, забезпечили її успіх.

Подібна акція беззаперечно піднімає авторитет нашого Університету в очах вступників, мотивуючи їх зробити правильний вибір. Студенти ж мають змогу спробувати себе в ролі викладачів, а школярі не лише почути нову для себе інформацію, яку вони точно не знайдуть у підручниках, але й поспілкуватися із вчорашніми школярами а тепер студентами одного з найпрестижніших ЗВО України. Можливо, цим і пояснюється успіх даної акції. Але нічого б точно не відбулося без креативності, натхнення, закоханості у свою справу організаторів та учасників акції: студентів-волонтерів, викладачів, дирекції Інституту!

Цьогорічна акція закінчилася, і ми почали будувати плани на рік наступний. Ми не зупиняємося на досягнутому, бо добре розуміємо, що працюємо на своє майбутнє, на майбутнє нашої країни.

 

 

Заступник директора
ННЦ «Інститут біології та медицини»
Наталія Скрипник

 

 



 

 

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader