НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Botanichniy sad embema9-10 жовтня 2019 року у Ботанічному саду ім. акад. О.В. Фоміна відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття «Поетичної галявини» і пам'ятника Кім Со Волю.

Скульптурна композиція "Ворота душі. Діалог Тараса Шевченка і Ду Фу" на території Ботанічного саду була встановлена у грудні 2017 року на місці, яке мало неофіційну назву «читалка». Ця невелика за площею територія є улюбленим місцем для багатьох відвідувачів Ботанічного саду і нині офіційно отримала нову назву. Урочисте відкриття «Поетичної галявини» відбулося 9 жовтня 2019 року. З привітальним словом до гостей та присутніх звернувся ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.В. Губерський і Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей.

Ректор КНУ Л.В. Губерський сказав, що у Ботанічному саду, який нині відзначає своє 180-річчя, планується встановити пам’ятники й іншим видатним  класикам світової літератури та культури, які не лише прикрасять улюблений Сад киян і гостей міста,  а й заохочуватимуть до вивчення літератури та історії.

На святі були присутні гості з Національного ботанічного саду міста Саласпілс (Латвія) - директор Андрій Свіланс з колегами, які напередодні приймали участь у відкритті Латвійського скверу у Києві.

10 жовтня у Ботанічному саду відкрили пам'ятник Кім Со Волю - видатному корейському поету XX століття, який жив і творив, оспівуючи у традиційних ритмах самобутність та почуття корейського народу. У церемонії відкриття пам'ятника взяли участь ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.В. Губерський і Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі-Чанг.

Захід розпочав завідувач кафедри мов і літератур Далекого Сходу та ПівденноСхідної Азії професор І.П. Бондаренко, який вже вдруге випустив у світ збірку віршів Кім Со Воля у перекладі на українську мову.

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.В. Губерський наголосив, що Ботанічний сад, який розташований у центрі столиці повинен стати осередком культури у місті Києві.

Під час презентації пам'ятника з вітальною промовою виступив директор центру з підготовки майбутніх фахівців корейської філології при Університеті Корьо (м. Сеул) Чо Хочоль. У своєму виступі корейський професор зазначив: «І я вірю, що новий для Києва культурний монумент - пам'ятник Кім Со Волю, стане ще одним великим дороговказом для обміну у сфері культури і гуманітарних наук між Південною Кореєю та Україною». На заході був присутній автор пам'ятника Кім Со Волю український скульптор Михайло Іщенко. Студенти КНУ підготували невеликий концерт, що справив приємне враження на всіх учасників церемонії.

 

 

Відділ еколого-освітньої роботи
Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна

 



Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader