НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

010 червня 2019 р. в ННЦ «Інститут біології та медицини» з лекцією на тему «Функція шлунково-кишкового тракту за умов експериментального цукрового діабету» виступив завідувач кафедри фармакології і декан факультету фармації Анатолійського університету (Anadolu University, м. Ескішіхір, Туреччина) професор Юсуф Озтюрк.

У своїй лекції, яка тривала понад годину, професор Озтюрк познайомив присутніх студентів і викладачів із захоплюючою історією своїх багаторічних досліджень порушень функції гладеньких м’язів шлунково-кишкового тракту за умов експериментального діабету. Він зокрема розповів, як саме була реалізована мрія групи молодих дослідників, які не дивлячись на нестачу сучасного обладнання і реактивів 25-30 років тому змогли розкрити роль інсуліну у регуляції скоротливої активності вісцеральних гладеньких м’язів. Результати цих досліджень були опубліковані у престижному журналі, що на той час мав імпакт фактор 30 (Y. Oztürk, V.M. Altan, N. Yildizoğlu-Ari. Effects of experimental diabetes and insulin on smooth muscle functions. Pharmacological Reviews, 1996, 48(1), 69-112). На цьому прикладі професор Озтюрк закликав наших студентів мати власні мрії у наукових дослідженнях та наполегливо працювати над їхнім здійсненням.

Професор Озтюрк перебуває з візитом у рамках програми академічного обміну між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Анатолійським університетом Мевлана (Mevlana), метою якої є сприяння академічній мобільності студентів та науково-педагогічних працівників університетів-партнерів.

Завідувач кафедри
біофізики та медичної інформатики
Жолос О.В.

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader