НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

 forkosch01 березня 2019 року в ННЦ "Інститут біології та медицини" напередодні Всесвітнього дня дикої природи відбулось відкриття виставки художніх робіт сучасного цифрового мистецтва Надії Форкош на тему: «... як сама природа відчуває втрату своїх творінь»

 Дана виставка організована за безпосереднього патронату директора Інституту професора Людмили Остапченко. Під час зустрічі пані Надія, особисто представила свої роботи та детально розповіла про своє бачення актуальної екологічної проблеми, яка лягла в основу її виставки. Асистент кафедри екології та зоології Леонід Горобець у своєму виступі не лише поділився особистими враженнями від художніх робіт, а й розповів усім присутнім цікаві факти про кожного із зображених, на жаль, вимерлих, на сьогодні, видів тварин.


«Світ, в якому ми живемо - живий світ. Природа - жива істота ... Вона радіє і страждає також як і ми, люди. Ми повинні зрозуміти, що те, що відбувається в природі, не проста статистика, що зникнення видів тварин і рослин з вини людини, переживається природою як втрата своїх творінь. Мені здається, що ми повинні змінити, перш за все, саме розуміння того, що таке природа. Це означає, слід розвивати екологічну свідомість, свідомість того, що середовище, яке нас оточує, тендітне і чутливе до вторгнення з боку людини. У гілках дерев жевріють лише духи вимерлих тварин. Гілки - долоні і пальці природи, в яких вона зберігати пам'ять про свої творіння. Дивлячись на силуети тварин, які зникли, можливо, ми глибше зрозуміємо живий світ, який нас оточує ...», – зазначила під час відкриття пані Надія.
Захід пройшов у дружній атмосфері та зібрав не лише викладачів і студентів профільної кафедри екології та зоології, а й небайдужих студентів інших спеціальностей та співробітників Інституту.


Додаткова інформація:
Форкош Надія Миколаївна – художниця-сюрреаліст, яка висвітлює актуальні соціальні та екологічні проблеми сучасності за допомогою мистецтва.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100011217229485
http://nadiaforkosh.wixsite.com/fona


Заступник директора ННЦ «ІБМ»
Олександр Короткий

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader