НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Botanichniy sad embemaПальма Лівістона південна є найстарішою пальмою в колекції Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна - вік її понад 200 років, висота приблизно 30 м. 23 червня на фасаді будинку по вул. Назарівській, що навпроти Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна, було встановлено мініскульптуру цієї пальми.

У бронзовій мініатюрі, розмір якої 17 см, скульптор Юрій Білявський зобразив пальму, що пробиває скляний дах. Щоб скульптурка була максимально схожою, автором було створено багато ескізів, їх звіряли з оригіналом, досліджуючи пальму в оранжереї. Біля скульптурки встановлено табличку з QR-кодом, за допомогою якого є можливість дізнатися її історію і вказано, де можна побачити живий оригінал.

«У 1979 році, після останньої реконструкції субтропічної оранжереї, Лівістона південна вперше зацвіла і з того часу щороку зацвітає під Новий рік. Чи буде наша пальма рости далі – це питання того, чи буде в неї нова оранжерея» - розповіла Ганна Толстанова, проректорка з наукової роботи КНУ імені Шевченка.

Скульптурка пальми є ювілейною тридцятою і увійшла до серії київських символів проекту «Шукай!», що популяризують історію Києва та його визначних місць. Меценатом скульптурки є молода київська родина, яка разом із двома синами (на фото) досліджують унікальні місця столиці. На відкритті мініскульптурки проректорка КНУ зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська подякувала організаторам проєкту «Шукай» і меценатам «за добру справу і любов до наших університетських тропіків».

 


 

 

Відділ еколого-освітньої роботи
Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна

 

 

 

 

 

 



 

 

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader