НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

5Щорічний міжнародний фестиваль «Ландшафтна весна-2019» та конкурс садів під назвою «Green living ideas» проходили цього року у нашому Ботанічному саду 16-22 травня. Фестиваль спрямовано на розвиток зелених ідей у житті людини, підвищення рівня культури у галузі ландшафтного дизайну та охорони біорізноманіття у міському середовищі.

Організаторами заходу виступили Ботанічний сад ім. акад. О.В. Фоміна КНУ ім. Тараса Шевченка та консалтингова компанія «Ландшафт і архітектура». Захід активно анонсувався та обговорювався на прес-конференціях (агенція «Уніан»), на телебаченні і шпальтах журналу «Ландшафт і архітектура», газет «Сегодня», «Вісті» та ін.

Головним спонсором фестивалю виступила компанія «Золотий мандарин квадра» – лідер в України з виготовлення елементів благоустрою (зокрема, тротуарної плитки та парканів).

До фіналу було відібрано 16 проектів. Журі конкурсу (П. Фінк (Велика Британія), О. Маркітантова (Грузія), Г. Бондар, В. Шпагін, О. Сенчило (Україна)) присудили 2 гран-прі конкурсу проектам «Руйнуючі рамки» (Ю. Поцілуйко) та «Промоушен» (В. Проценко). Інші учасники конкурсу отримали різноманітні призи за композиційну ідею, новизну, дизайн, підбір матеріалів.

Програма фестивалю включала низку заходів з міського озеленення розвитку пермакультури, догляду за насадженнями тощо. До облаштування конкурсних робіт були залучені викладачі та студенти кафедри біології рослин Університету, які також підготували власні проектні рішення щодо міського озеленення та були відзначені подарунками і грамотами.

Під час роботи фестивалю були проведені майстер-класи, семінари та лекції з обрізки дерев, щеплення рослин, планування садової ділянки, створення бонсаю та нівакі, розробки ландшафтних послуг тощо. Окрему увагу організатори приділили конкурсам та майстер-класам для дітей (конкурс «Казкове опудало», «Пентхаус для птахів»).

Конкурсанти та спонсори подарували Ботанічному саду різноманітну кількість колекційних рослин, які будуть введені у композиції Саду.

 

 

Заступник директора
Ботанічного саду ім. акад. В.І. Фоміна
Коломійчук В.П.

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader